Autor: Informer.rs

17.12.2019.

21:50

Foto:

Sport

TEO I SALE PROTIV PARTIZANA! Srpski dvojac iz Virtusa protiv crno-belih u TOP16!

Najefikasniji u timu iz Bolonje je na kraju ubedljivo bio Miloš Teodosić, koji je završio sa čak 25 poena na svom kontu i pet pogođenih trojki. Pratio ga je Kajl Vims sa 17 poena, dok je Frenk Gejns postigao 12. Sa druge strane, u ekipi Monaka nije bilo preterano raspoloženog pojedinca, pa je najbolji Erik Bakner upisao 12 poena.

Meč je bolje otvorila domaća ekipa i činilo se da će Virtus imati težak posao da se povrati na terenu na kojem niko ove sezone u Evrokupu nije slavio. Tim iz Kneževine, predvođen Sašom Obradovićem sa klupe, nakon deset minuta košarke imao je magičnih 13 poena prednosti, međutim…

Iako je ta razlika u jednom trenutku narasla i do 15 poena, već tokom drugog kvartala počela je da se topi. Italijani su zaigrali znatno bolje, počeli su da pogađaju neke važne šuteve iz reketa i već do poluvremena su uspeli da priđu na samo pet poena iza Monaka – 35:30.

Ni odmor nije pomogao Monaku da se trgne i zaigra bolje. Naprotiv, sastav koji se takmiči u francuskom šampionatu nastavio je da greši i bukvalno je bilo pitanje trenutka kada će Virtus uspeti da pređe ispred. Domaći su prvi put pogledali gostima u leđa na kraju treće četvrtine, ali je prednost kako je krenula poslednja deonica samo nastavila da se uvećava. Najviše zahvaljujući Milošu Teodosiću.

Virtus je na prelomio meč na kraju četvrte četvrtine. Na ulasku u poslednji minut gosti su imali veliku prednost od čak 10 poena, pa je bilo apsolutno jasno ko će na kraju u Grupi A završiti kao lider.

Bonus video:

Tagovi: