Autor: Informer.rs

14.03.2020.

13:15

Foto:

Sport

PREKINITE ABA LIGU, PARTIZAN ŠAMPION! Trener Igokee nema dilemu!

Iskusni trener istakao je da bi takav ishod, ne samo na Jadranu, već i u ostalim ligama, morao da se donese na osnovu trenutnog plasmana.

Bajić je pozdravio odluku da se suspenduje ABA liga kako bi se zaštitili učesnici takmičenja, ali i da je problem koliko će ova situacija da traje.

Gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred poslednje kolo osim možda tog četvrtog mesta ili baraža za opstanak -  rekao je Bajić za portal "Košarka24" iz BiH.

Kako kaže, Ukrajina i Litvanija su već prekinuli šampionate i proglasili Dnjepar, odnosno Žalgiris za prvake.

- To mislim i za Ligu BiH. Dve pobede bežimo prvom pratiocu i tu je dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da u ovoj situaciji ne znajući kad će biti nastavak da bi to bilo najbolje. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobednike - zaključio je Bajić.

U slučaju ABA lige prvak bi u tom slučaju postao beogradski Partizan, prvi put od 2013. godine. U košarkaškom prvenstvu BiH titula bi otišla u ruke košarkaša Igokee. 

Bonus video