Autor: Informer.rs

26.03.2020.

11:07

Foto:

Sport

ŠTA ĆE BITI S ABA LIGOM? Ako se ne bude igralo u julu – postoje samo dve opcije!

Kao i u većem delu sveta, košarka je stala i na Jadranu, a prvi čovek Mega Bemaksa smatra da se ne bi trebalo žuriti sa odlukom.

Kako je istakao, svaki klub trenutno predlaže ono što mu najviše odgovara da dobije iz nemile situacije i to nije dobro.

- Ne sviđa mi se to što svaki klub koji nešto predloži, shodno svojoj poziciji na tabeli, bazira predlog na onome što njemu najviše odgovara. Zadar predlaže da se sezona ne nastavi i da se, pored toga što je odigrano 21 od 22 kola, poništi kao da se nije igrala, čime bi ostao u ligi. Bilo je i drugih takvih slučajeva. Treba sačekati i doneti najpravilniju odluku - izneo je Ražnatović u razgovoru za "Večernje novosti".

On je dao komentar i na predlog predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, koji smatra da bi sezona već sada trebalo da se proglasi završenom i titula dodeli crno-belima kao prvoplasiranom timu u trenutku prekida.

- Moguće je i da će doći do toga ako ne bude moglo da se igra ni u julu. Onda postoje samo dve opcije: niko nije šampion ili je šampion prvoplasirani tim, niko ne ispada ili ispada poslednji - podvukao je Ražnatović.

U trenutku prekida, u regionalnom košarkaškom takmičenju preostalo je da se odigra još jedno kolo ligaškog dela, a potom i plej-of.

Bonus video