Autor: Informer.rs

23.04.2020.

17:32

Foto:

Sport

HRVATI PIŠU: Zvezda je NOVI-STARI EVROLIGAŠ?

O takvom scenariju pišu hrvatske Sportske novosti i ističu da bi Crvena zvezda u tom smislu bila pobednik jer bi i naredne sezone igrala Evroligu.

SADA SE ČEKA ODLUKA! Partizan želi organizaciju završnice Evrokupa!

Naime, Jadranska liga bi čekala odluku Evrolige, a ako se obe  ne budu igrale, ovaj list piše da bi Zvezda izvesno igrala Evroligu naredne sezone.

- Ipak, svaka odluka ABA lige zavisiće od Evrolige. Ako ona donese odluku o nastavku sezone, onda će se nastaviti sa igranjem i u ABA ligi. Ukoliko Evroliga obustavi sezonu, onda se neće nastaviti ni ABA liga. A ako bude tako, onda je vrlo izvesno da će novi/stari evroligaš biti Crvena zvezda, jer će iste ekipe koje su igrale ove sezone, tada zaigrati i sledeću sezonu Evrolige - pišu "Sportske novosti", a prenosi "Žurnal".

Informer

Slično razmišljanje nedavno je izneo i direktor ekipe Himkija, Pavel Astahov.

- Šta ako se sezona ne nastavi? Jedina logična stvar bila bi da se zadrže isti učesnici i u narednoj sezoni. Kako neko da bude isključen ili primljen u takmičenje za narednu sezonu, kada ova nije završena - pitao se nedavno direktor tima iz Podmoskovlja Pavel Astahov.

Što bi naravno uključivalo i Crvenu zvezdu.

- Taj rasplet, naravno nije onaj koji se dopada trenutno vodećem u ABA ligi, Partizanu, niti drugoj Budućnosti - pišu Sportske novosti.