Autor: Informer.rs

27.04.2020.

21:21

Foto:

Sport

HRVATSKI TRENER OPASNO ISPROZIVAO SVOJE! Srbi su to uradili bolje od nas, zašto je Partizanu dobra ABA lige a nama nije?

- Da, kažu da ta liga nije dobra za hrvatske klubove. Kako je onda dobra za Partizan, koji uz to izbacuje igrače, a za tebe nije? Znači da ti u nečemu grešiš! To nas vraća na pitanje koncepta, gde si sada, šta želiš biti - rekao je Nazor za "Slobodnu Dalmaciju".

Nastavo je u istom ritmu.

Pa upravo je ABA izbacila rekordno veliki broj NBA igrača... Treba krenuti od sebe. Svi, kao, puno brinu za hrvatsku košarku, a evo, meni su ostali dužni upravo hrvatski klubovi, iako sam hrvatski trener. O čemu onda zapravo pričamo?! Problem u hrvatskoj košarci je i što mladi treneri ne dobijaju priliku u najjačim evropskim ligama da se dokažu.

Otkrio je i kako je došlo do pada.

- Najbolji primer je Cibona, koja je dugo bila lakmus-papir naše košarke: koliko je samo naših trenera i igrača iz nje posle imalo puno unosnije ugovore. Ali, kad je na mesto Cibone došla Cedevita, to je počelo padati, paralelno i s padom reprezentacije. Košarka pati bez pravih rezultata reprezentacije.

Na kraju je poentirao.

- Srbi su u tom smislu nekako bolje naslijedili tu priču od bivše države nego mi. Tamo je košarka kao sport ostala na nekom visokom nivou, a mi smo danas tek četvrti, peti sport u Hrvatskoj! Današnji klinci idu u druge sportove, fudbal, rukomet... Nije to kao kad sam ja u Spinutu išao u četvrti razred, u eri Jugoplastike. Svi su išli na košarku! - naglasio je Nazor.

Bonus video: