Autor: Informer.rs

01.05.2020.

15:07

Foto:

Sport

VOLIM SRBIJU, GRB, ZASTAVU... Jedan je Vladimir Štimac: MOJA ZEMLJA ME POKREĆE!

Uvek je bio tu za sviju zemlju, za reprezentaciju Srbiju i bio jedan od najborbenijih igrača na terenu.

- Pokreće me moja država. Volim svoju zemlju, to ptice na grani znaju, volim Srbiju. Dao sam sve od sebe za reprezentaciju, celog sebe, nijednom nisam propustio reprezentaciju - od juniorske do seniorske. Volim svoju zemlju, grb i zastavu i radim sve što je u mojoj moći da pomognem - rekao je u emisiji "150 minuta" na TV Prva Vladimir Štomac.

Bivši reprezentativac Srbije je otkrio kome teže pada izolacija - igračima ili trenerima.

- I igračima i trenerima. I oni (treneri) su aktivni ljudi, stalno su u nekom pokretu. Isto tako i igračima, mi smo stalno na terenu, borimo se... Sada je već počela da nam nedostaje košarka - objasnio je Štimac.

Informer

 

Govorio je o životu tokom pandemije koronavirusa, te se osvrnuo na dosadašnji tok karijere. Centar crveno-belih veruje da će biti potrebno barem mesec dana jakog treninga kako bi se dostigao kompetentan kondicioni nivo, a onda još mesec dana da se igrači i ekipe ponovo uigraju.

Da se ne lažemo, svi nešto treniraju, ali nije to-to.  Mislim da bi nam trebalo mesec dana da se pripremimo i moje mišljenje je da nije realno da se svi tako brzo vratimo. Treba misliti o igračima da se neko ne povredi.

Evroliga će odluku o nastavku sezone doneti 24. maja.

Informer

 

- Moje mišljenje je da, ako gledaju zdravlje igrača, da to sve treba da se smiri i da se puste igrači da se spreme za sledeću sezonu i da ona krene normalno. Evroliga se čeka da se odluči, mi ćemo morati to da pratimo i videćemo šta će biti. To je samo moje mišljenje, ja sam jedan i ima drugih, onih koji vode ligu, a mi ćemo uraditi kako bude bilo procenjeno da može".

Prisetio se Šrimac medalja sa reprezentacijom – srebrne sa Mundobasketa 2014. i srebrne sa Olimpijskih igara 2016.

Informer

 

- Svetska i olimpijska medalja sa reprezentacijom su mi najdraže. Pogotovo kako smo otišli, kako smo ispraćeni, a onda kako smo dočekani... Dočekani smo kao heroji, ja i dan-danas osećam to. A to će se tek, kao što je rekao Sale Đorđević, posle 20 godina odraziti - koliko je bila velika stvar to što smo postigli - prisetio se Štimac.

Bonus video