Autor: Informer.rs

01.05.2020.

20:24

Foto:

Sport

JEZIVA DRAMA HRVATSKOG TRENERA! Tri nedelje nije znao DA LI MU JE SUPRUGA ŽIVA ILI MRTVA!

Tabak kaže da mu je prošli mesec bio najteži u životu.

- Vratio sam se 14. marta iz Poljske, zemlje koja je među prvima reagovala na izbijanje koronavirusa i među prvima otkazala sve događaje i zatvorila granice. Vratio sam se u Španiju i pronašao suprugu sa simptomima koronavirusa. Završila je u bolnici gde je provela tri nedelje. Srećom odande se vratila kući - rekao je Tabak, a potom otkrio da nije znao da li mu je supruga žva.

- Tokom tri nedelje sam sam zvao lekarsku ekipu u bolnici Zarzuela blizu moje kuće očekujući šta će mi reći, da li mi je supruga živa ili nije - dodao je on.

Tabak u predgrađu Madrida ima privatnu košarkašku akademiju, a prvenstvo u toj zemlji je prekinuto 14. marta i za sada se ne zna da li će biti nastavljeno.

- Nisam ekspert, nisam lekar, to nije moje zanimanje. Slušam redovno šta kažu eksperti pa im verujem. Ne mogu objektivno da govorim jer je ova situacija uticala na mene iz prve ruke.

Španija je već više od mesec i po dana u potpunoj izolaciji.

- Meni nije normalno da se govori o sportu u ovim trenucima. Ja živim sport, od 14 godine sam u ovom sportu a sada imam 50 godina, košarka je moj život, sve mi je dala, ali potrebno je malo bolj da tazmislimo. Na prvom mestu su životi, prednost moraju ima bitnije stvari. Kasnije ćemo razmišljati o sportu, kulturi, koncertima...Sada je reč o životu ili smrti - zaključio je Tabak.

Bonus video