Autor: Informer.rs

01.06.2020.

13:46

Foto:

Sport

POKRIVAJU TROŠKOVE SUDIJA, PUTOVANJA, PLUS 50.000 EVRA! Zbog ovoga Igokea hoće u Ligu šampiona!

Iako je 5. jun rok za predaju prijave, Aleksandrovčani su to uradili nekoliko dana ranije i čekaju 10. jun kada bi trebalo da dobiju konačan odgovor.

- Dobili smo odgovor od FIBA da im je jako drago što želimo da budemo članovi Lige šampiona i čekamo 5. jun da vidimo ko se sve pored nas prijavio - izjavio je Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee, za Žurnal.

Liga šampiona ima jednu prednost u odnosu na neka druga takmičenja.

- FIBA pokriva troškove sudija i skoro sve troškove putovanja. Za nastup u grupnoj fazi dobili bismo oko 50.000 evra što bi bilo sasvim dovoljno da pokrijemo većinu izdataka, a možda bi samo delić ostao nepokrivan mada bismo to lako mogli da kom-penzujemo, pa je to jedan od razloga zašto želimo da se isku-šamo u Ligi šampiona. Na primer, da smo imali ponudu Evrokupa, ne bismo mogli da igramo jer od njih ne bismo dobili ni pola sredstava kao od FIBA - naglasio je Radivojević.

Nije poznato hoće li Igokea dobiti direktno mesto u grupnoj fazi ili će morati da prođe kvalifikacije.

- To sve zavisi od broja klubova koji se budu prijavili, njihovog renkinga ili renkinga njihovih liga. Postoji teoretska šansa da odmah budemo uvršteni u grupu, mada je o tome još rano govoriti i treba prvo videti sve učesnike. Ukoliko budemo morali u kvalifikacije, to neće biti problem i ne verujem da bismo odustali jer imamo želju da igramo Ligu šampiona.

Bonus video