27.07.2020.

19:05

Foto:

Sport

MILJENOVIĆ I ZAGORAC O UNIJI IGRAČA: Cilj je poboljšanje statusE košarkaša!

Miljenović je podsetio da Unija igrača NBA lige postoji više od 60 godina "i to sa razlogom", kao i da je ELPA, odnosno unija igrača Evrolige takođe pokazala koliko je bitno da košarkaši imaju svoju zaštitu.

NAPUŠTA PARTIZAN! Nakon odluke da Popović postane prvi golman, čuvar mreže doneo odluku!

- Osnovni cilj jeste poboljšanje statusa igrača koji nastupaju u ABA ligi. Želimo da unapredimo njihov svakodnevni život na terenu i van njega i da imaju ista prava kao i njihove kolege širom Evrope i sveta. Svesni smo da pravimo projekat koji će se ostvarivati polako, duži niz godina. Želeli smo da tu ideju implementiramo na naše prostore- rekao je Miljenović, prenosi Unija.

Kako je naveo, program koji je napravljen nije rađen kanonski prema ELP ili NBPA, već su određeni elementi dodati na inicijativu samih igrača, a karakteristični su za ovo podneblje.

- Verujemo da će kroz postojanje Unije koristi imati svi koji su u korelaciji sa ABA ligom. Ideja je da program konstantno napreduje i da generacije koje dolaze imaju još kvalitetnije uslove- rekao je Miljenović.

Informer

Rukovodeće strukture Unije igrača su u procesu formiranja.

- Moram da naglasim da Unija igrača pripada igračima i shodno tome oni će biti ti koji će upravljati kormilom i određivati kurs. Igrači će imati svoje nezavisno telo u vidu Borda, svaki tim će imati jednog predstavnika i oni će donositi najvažnije odluke- rekao je Zagorac

Po rečima Zagorca i Miljenovića, osnivanje Unije naišlo je na veliko odobravanje i podršku među igračima iz celog regiona.

- To je isključivo rad na boljitku statusa igrača. Nedvosmisleno smo nailazili na oduševljenja i podršku od strane svih košarkaša koje smo kontaktirali tokom prethodnih meseci i to nam je bio ključni detalj u namerama da nastavimo da razvijamo ovu ideju- istakao je Zagorac.

Miljenović je naveo i da su prvi kontakti sa menadžmentom ABA lige i klubovima bili pozitivni i istakao da je želja Unije da se stvori "kvalitetan partnerski odnos sa ligim i klubovima".

- Jedan od ciljeva Unije i jeste da podigne kvalitet i rejting ABA lige- objasnio je Miljenović.