Autor: Informer.rs

14.10.2020.

19:03

Foto:

Sport

ODLUKE SE MENJAJU SVAKI ČAS! Zvezda ipak igra protiv Asvela!?

Ogromni problemi za Evroligu počeli su od trećeg kola. Zenit nije otputovao u Španiju na megdan Baskoniji i Valensiji. Crvena zvezda neće ići u Francusku na megdan Asvelu, koji nije igrao ni protiv Panatanaikosa. Odluka je bila jasna, ko nema osam igrača za utakmicu gubi 20:0, ali Evroliga razmatra da promeni odluku. Međutim, usled promene odluke Crvena zvezda će možda igrati u Francuskoj...

Informer

Na početku sezone izdato je saopštenje: 


- Klub koji ne može da igra utakmicu smatraće se odgovornim i biće predmet Disciplinske komisije koja će meč registrovati rezultatom 20:0 u korist protivnika.

Međutim to je napravilo ozbiljnu pometnju u klubovima i nezadovoljstvo mnogih igrača, jedan od njih je Bili Beron. Sada Evroliga razmatra novu varijantu po kojoj bi utakmice bile igrane u drugim terminima od dogovorenih. 


- Utakmice timova koji ne mogu da računaju na najmanje osam zdravih košarkaša bile bi, u tom slučaju, igrane u drugom terminu.

Informer

Pitanje je da li to važi za utakmice od narednog kola ili i retroaktivno, dakle i za Zenit, Zvezdu, Asvel...Mnogo je pitanja, a malo odgovora, velika zbrka se stvara u evropskoj košarci!