Autor: Informer.rs

10.11.2020.

08:25

Foto:

Sport

ŠOK, BEOGRAĐANINA NAZVAO HRVATOM! Komšije se i dalje nadaju da će NAM UKRASTI Nakića!

Mario je sin legendarnog košarkaša Iva Nakića, rođen je u Beogradu i veći deo života proveo je u Srbiji. Kao tinejdžer otišao je u Real Madrid. Još nije debitovao za Srbiju, što bi Hrvatska želela da iskoristi i nagoori ga da obuče njihov dres.

Talentovani momak koji je ove godine iz Reala otišao na "kaljenje" u Belgiju. On je na startu sezone u Belgiji bio ubedljivo najbolji u pobedi Ostendea nad ekipom Spiru Šarloa 94:79. Nakić je ubacio 25 poena, uz devet skokova i dve asistencije, Igrao je čak 32 minuta i samo jedan skok mu je nedostajao kako bi došao do dabl-dabl učinka.

Zahvaljujući izvanrednom učinku, privukao je pažnju i NBA skauta i analitičara, pa ga je posebno pohvalio Džonatan Dživoni, koji je zadužen za praćenje evropskih talenata s potencijalom za NBA draft.

Ali, nazvao ga je Hrvatom!

- Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića. Za visokim krilima koja znaju da kreiraju, dodaju i šutiraju će uvek biti potražnje u današnjoj NBA ligi. Uradio je i u odbrani dobre stvari. Svakako ću pratiti njegov napredak - napisao je Džonatan.

Još nije izabrao za koju reprezentaciju će igrati, ali i Indeks konstatuje – bliži je Srbiji.

- Mario Nakić je, doduše, Hrvat koliko i Srbin. Rođen je u Beogradu, otac mu je bivši evropski prvak sa Cibonom i Partizanom, rođeni Riječanin Ivo Nakić, a majka Srpkinja koja je ranije imala dete sa slavnim teniserom Slobodanom Živojinovićem - pojašnjava zagrebački Indeks.

Bonus video