Autor: Informer.rs

06.12.2020.

11:29

Foto:

Sport

PASPALJ OPLEO PO FIBA! Srdnja traje četiri godine, svi kukaju, a ćute!

Istrpeli su "orlovi" mnogo kritika, mada smo igrali sa timom koji nikada nije bio zajedno, a jedva da su odradili nekoliko treninga.

- Tako je, kako je. Meni sve ovo izgleda kao problematika košarkaške organizacije, a manje igre i igrača -  kazao je legendarni Žarko Paspalj za "Večernje novosti".

- Ne samo nama, svima ide teško. Ali, za bitne stvari za koje se takmičiš mora da postoji adekvatna priprema. Sprdnja FIBA traje već tri-četiri godine.Nije mi jasno da se nijedan savez u Evropi nije pobunio i rekao da to ne valja i da ne treba tako da se radi, svi kukaju, svi imaju iste probleme, ali svi ćute.

Informer

 

Sukob između Evrolige i FIBA traje već nekoliko sezona, pa su tako nastale kvalifikacije usred sezone zbog kojih reprezentacije ne mogu da igraju u najjačem sastavu. Na kraju će plasman na turnir izboriti drugopozivci, a na njemu igrati oni najbolji.

- Svaka im čast. Oni dođu i odigraju pošteno. Bili su neuigrani, ali kako mogu da se uigraju sa jednim i po danom priprema i tri treninga? Oni verovatno neće igrati na velikom takmičenju, ali su vrlo odgovorni za to da li ćemo se kvalifikovati za njega. I mislim da će nas ti časni momci kvalifikovati za Evropsko prvenstvo - dodao je Paspalj.