Autor: Informer.rs

02.02.2021.

14:15

Foto:

Sport

JOVANOVIĆ ZVANIČNO U CIBONI! Svestan sam istorije kluba, imam dodatni motiv!

Cibona je i službeno predstavila novog trenera, srpskog stručnjaka Vladimira Jovanovića, koji je doveden nakon što je iznenađujuće u nedelju smenjen Ivan Velić.

Novinarima se prvo obratio direktor "Vukova" Domagoj Čavlović, koji je objasnio razloge promene na klupi:

- Želim da se zahvalim treneru Veliću, koji je ovde bio dve i po godine i ostavio je dubok trag. Svi se dobro sećamo osvajanja prvenstva Hrvatske 2019. godine i nije nam bilo lako raskinuti saradnju! Ipak dugo smo vagali i odlučili se na taj potez, jer smo želeli protresti ekipu, pa smo krenuli u potragu za novim trenerom. Razgovarali smo s Vladimirom i još nekima, ali odlučili smo se da je on taj za nas. Iako je mlad i nema dugačku karijeru, on već koji ima iskustvo i energiju koja je nama potrebna da ove naše dragulje i bisere učini što boljim igračima i na taj način napravi ono za šta smo ih predodredili ovo leto kada smo ih doveli rekao je Čalović i dodao:

- U razgovoru sa njim osetio sam da ima želju i energiju, da mu je prvi motiv taj rad i učenje mladih igrača od najosnovnijih stvari, da ih nauči najosnovnijim kretnjama. On će im dati ruku i omogućiti da postanu bolji i da svi budemo sretni s njihovim napretkom. Potpisao je ugovor na ovu sezonu plus dve sezone, ali nadam se da će tu ostati i duže, rekao je Čavlović, koji je naglasio i kako u  Ciboninim mladim nadama vidi buduće nosioce hrvatske reprezentacije.

Sportski direktor Marin Rozić takođe je istaknuo Jovanovićev rad s mladim igračima u FMP-u kao osnovni razlog njegovog dovođenja:

- Veliki deo tih igrača podignuo je na veći nivo, osetili smo da ima energiju i volju za rad s mladima.

Sam Jovanović istakao je da mu je drago da je na klupi CIbone:

- Drago mi je da sam dobio ovu priliku, svestan sam istorije ovog kluba i vrhunskih igrača koje je iznedrio. Sve to je motiv za mene da pružim svoj maksimum. Upoznat sam s Ciboninim mladim igračima i verujem da imaju puno prostora za napredak, jedan od glavnih motiva za moj dolazak je upravo rad s njima, rekao je.