Autor: Informer.rs

01.03.2021.

21:46

Foto:

Sport

DANILOVIĆ UTUČEN POSLE SMRTI SAVOVIĆA! Pomogao mi je kada sam došao u Beograd...

Bivši reprezentativac Jugoslavije, kapiten i sportski direktor Partizana Milenko Savović, preminuo je danas od posledica virusa Kovid 19. Nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana, rođen je u Trebinju, 19. jula 1960.

Savović je nastupao za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983, a plavi dres nacionalnog tima nosio je i kao junior 1979. godine, a sa kadetskom reprezentacijom 1977. osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Predsednik KSS Predrag Danilović  potpuno je utučen.

-  Čuo sam vest, mnogo mi je žao. Hteo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici. Poznavali smo se od moje 16. godine kada sam došao u Beograd. Pomogao mi je u početku, a inače je rodom iz Trebinja odakle je i moj otac – rekao je za Blic Predrag Danilović.

Informer

Milenko Savović

Milenko Savović je igrao za prvi tim Partizana 12 godina i u crno-belom dresu osvojio je tri evropska Kupa Radivoj Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Pre završetka karijere igrao je i za špansku Granadu i novosadsku Vojvodinu,

Na funkciji sportskog direktora Partizana, Savović je bio tokom sezone 1991-1992, kada su crno-beli postali šampioni Evrope. Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija kroz koju je uspešno sarađivao sa Košarkaškim savezom Srbije.

Vreme i mesto sahrane Milenka Savovića biće objavljeni naknadno -