Autor: Informer.rs

14.03.2021.

08:13

Foto:

Sport

VEČITI RIVALI IGRAJU TREĆI KOŠARKAŠKI DERBI OVE SEZONE! Zvezda za prvo mesto, Partizan da sačuva čast!

Crveno-beli su trenutno na šestom mestu na tabeli sa skorom od 14 pobeda i dva poraza, ali imaju tri utakmice manje od vodećih Mornara i Igokee.

S obzirom na to da imaju najmanje poraza od svih ekipa u ABA ligi, trenutno su favoriti za prvo mesto na kraju regularnog dela sezone.

S druge strane, Partizan igra jednu od najlošijih sezona u 21. veku. Na tabeli zauzimaju sedmo mesto sa sedam pobeda i čak 12 poraza, pa odavno nemaju šanse da se bore za plasman među četiri najbolje ekipe u regionu.

Zvezda ovaj meč dočekuje nakon pobede u Evroligi protiv Himkija od 92:81. Trener ekipe s Malog Kalemegdana Dejan Radonjić kaže da će njegovi izabranici pronaći snage za meč protiv najvećeg protivnika.

Informer

 

- Raspored nam je izuzetno težak, imamo važne mečeve u ABA ligi. Svaka utakmica u Evroligi je na svoj način ogromna potrošnja. Trudićemo se da izvučemo maksimum na svakom meču. Pokušavamo da se pronađemo, igrači nam se vraćaju nakon pauze - poručuje Radonjić.

Partizan će u "Pioniru" pokušati da prekine seriju od šest uzastopnih poraza u regionalnom takmičenju. Crveno i crno-beli ove sezone odigrali su dve utakmice i obe je dobila Zvezda nakon drame u poslednjim sekundama.

U novembru u beogradskoj "Hali sportova" srpski i regionalni šampion slavio je sa 86:85 nakon što je bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer promašio šut za pobedu. Takođe, ove ekipe su se sastale i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, a i tada je slavila Zvezda sa 79:78.