Autor: Informer.rs

15.03.2021.

15:52

Foto:

Sport

Delegacija KSS kod gradonačelnika Beograda Radojičića! S navijačima u pohod na Olimpijske igre!

Povod je bila organizacija Olimpijskog kvalifikacionog turnira, koji će se od 29. juna do 4. jula 2021. održati u Beogradu, u "Štark areni“ ili "Dvorani Aleksandar Nikolić”, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Na turniru će učestvovati šest ekipa sa četiri kontinenta, među kojima je i Srbija. Ovo je značajan turnir za naš grad i Beograd će ponovo biti dobar domaćin. Učesnici turnira će biti reprezentacije Srbije, Dominikanske Republike, Portorika, Senegala, Italije i Filipina. Takođe, ne treba propustiti priliku da se iskoristi i turistička promocija Beograda. Nažalost, već godinu dana imamo borbu sa pandemijom, ali se nadamo da će u narednom periodu situacija biti znatno bolja – istakao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je razgovarano o narednim koracima i organizaciji turnira. Narednih nedelja će biti donesena odluka o lokaciji održavanja turnira u zavisnosti od epidemioloških mera. Gradonačelnik je rekao da se nada da će proaktivnim pristupom organizaciji turnira sve proći u najboljem redu i da ćemo spremni dočekati gostujuće reprezentacije.

Informer

 

- U skladu sa epidemiološkim merama ćemo organizovati i prisustvo publike, ali ćemo obratiti pažnju i na vakcinisane građane. Verujem da će se situacija smiriti i da će prisustvovati optimalan broj ljudi u publici – zaključio je Radojičić.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić zahvalio je gradonačelniku jer je pokazao otvorenost da pomogne koliko je to moguće..

Mislim da ćemo naći zajedničko rešenje i da će turnir biti organizoan kako treba, te da od njega svi imamo koristi, mi rezultatski, ali i Grad i država kao domaćin turnira. Olimpijski kvalifikacioni turnir je velika manifestacija koja nas očekuje ovog leta, pored svih ostalih, ali verovatno i najbitnija jer samo pobednik ide na Olimpijske igre. Imaćemo šest ekipa koje će biti podeljene u dve grupe, a pobednik turnira ide na OI u Tokio. Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da bude do 50 odsto publike prisutno i da imamo pravi ambijent domaćeg terena – rekao je Bolić.

Informer

 

Kako je naveo, sportisti imaju svoje termine za treninge i obavljaju svoje trenažne procese kako je i planirano, a imaju i redovna takmičenja.

U slučaju da se neki igrač zarazi ulazi u kovid protokol i određen period provodi u izolaciji, a pri povratku na teren mora da prođe rigorozne medicinske kontrole. Takođe, svi reprezentativci moraju da prođu medicinski test i kovid protokole. Očekujemo da će u terminu odigravanja olimpijskog kvalifikacionog turnira za muškarce u Beogradu biti većina igrača iz NBA, pored igrača iz Evrolige, i da će to biti najjača reprezentacija koja bude mogla da se okupi u tom momentu – zaključio je Bolić.

Informer

 

Ovom prilikom, predsednik KSS Predrag Danilović poklonio je gradonačelniku Beograda prof. dr Zoranu Radojičiću dres reprezentacije Srbije sa njegovim prezimenom i zvaničnu loptu kojom će se igrati Olimpijski kvalifikacioni turnir.