27.04.2021.

23:46

Foto:

Sport

BORAC ISPUNIO CILJ! Marinović: Znamo koliko se košarka voli u Čačku!

Čačani su izgubili u poslednjuem kolu regionalog takmičenja od Cibone 82:77, ali su im na ruku išli ostalih rezultati.

Pošto je FMP pobedio Krku (91:85), Partizan je bio bolji od Splita (80:58), čačanski tim je ostao u ravni sa timovima iz Novog Mesta i Splita.


Sve tri ekipe imaju po osam pobeda i 18 poraza, ali Borac od njih ima bolji međusobni skor, a ekipa Marka Marinovića sigurno neće igrati baraž, jer je Mladost iz Zemuna, jedini srpski predstavnik u završnici Druge ABA lige, ispao u polufinalu, pošto je izgubio od Studentskog centra (76:66).

- Mi smo vodili računa šta se dešava u Podgorici i to nas je, moram priznati, malo zaokupilo tokom utakmice sa Cibonom. Na kraju je sve ispalo idealno za nas, jer će Borac i sledeće godine nastupati u ABA ligi, što je bio primarni cilj kluba. Ostaje gorak ukus nakon poraza od Cibone u poslednjem kolu. Verovatno će neki ljudi posle ove utakmice svašta da pričaju o nama. Ali ovo je Čačak, svi znamo koliko se košarka voli -  rekao je Marinović za klupski sajt.

Informer

 



Bez obzira na poraz u poslednjem meču ligaškog dela ABA takmičenja, Borac je ispunio svoj osnovni cilj i naredne sezone biće član jadranske elite, ističe Marinović.

- Smatram da je za prvu godinu u ABA ligi urađen dobar posao. Naravno, verujem da imamo veći potencijal i da smo mogli više -  dodao je Marinović.

Informer

 



On smatra da je Borac mogao da ima veći broj pobeda od postojećeg.

- Što se tiče cele sezone, iskreno nisam zadovoljan. Čini mi se da smo mogli i morali da imamo neku pobedu više. Zbog svih ovih okolnosti, u tome nismo uspeli. Na kraju je sezona ipak zadovoljavajuća, kada se sve uzme u obzir. Hteo bih da se zahvalim prvo igračima, zatim upravi, a naročito svojoj porodici na strpljenju i podršci, jer svi znaju da uopšte nije bilo lako. A naravno moram da se zahvalim i najvernijim navijačima. Sve u svemu, hvala svim ljudima koji podržavaju Borac. Bila je ovo čudna godina, a na sreću završila se povoljno po nas“, zaključio je Marinović.

Informer