Autor: Informer.rs

29.04.2021.

07:09

Foto:

Sport

SRBIJA ČEKA RIVALE ZA EVROPSKO PRVENSTVO! "Orlovi" mogu na HRVATE već u grupi!

U četvrtak 29. aprila od 13 časova biće održan žreb na kojem će Srbija saznati imena rivala u grupi na Evropskom prvenstvu u košarci naredne godine. 

Srbija se nalazi u prvom šeširu i neće moći da igra protiv Španije, Francuske i Grčke. "Orlovi" će biti smešteni u jednu od šest grupa koja će svoje mečeve igrati u Pragu, Tbilisiju, Kelnu i Milanu, dok će se završnica Evropskog prvenstva igrati u Berlinu.

Informer

U drugom šeširu najteži rival bi bila Litvanija koja tradicionalno ne leži našim momcima. Pored njih tu su još Rusija, Italija i Češka. Treći šešir čine Poljska, Hrvatska, Turska i Slovenija, a u četvrtom Nemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija. 

Poslednja dva šešira čine najslabije rangirane selekcije u Evropi Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija, odnosno Bosna i Hercegovina, Holandija, Estonija i Bugarska.

Informer

Pred žreb ustanovljena su pravila, a domaćini grupa imaju "partnere" sa kojima moraju da budu u istoj grupi, pa će tako Turska i Gruzija biti u istoj grupi, Litvanija i Nemačka, Češka i Poljska i za kraj Italija i Estonija. Ostale ekipe, među kojima je i Srbija mogu slobodno da budu žrebane. 

Prvenstvo Evrope na programu je od 1. do 18. septembra 2022. godine.