Autor: Informer.rs

10.06.2021.

16:31

Foto: tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Sport

AKO JOKIĆ BUDE IGRAO FINALE NBA LIGE NEMA NIŠTA TOKIJA!? Reprezentacija je SVETINJA, ali ne pita se samo Nikola!

Jokić je iza sebe ima perfektan regularni deo sezone, a dobre partije preneo je i u plej-fo gde su njegovi Nagetsi izbacili Portland u prvoj rundi.

Ipak, Denver je sada u lošoj situaciji nakon dva poraza od Finiks Sansa u polufinalu Zapada, te je pred Jokićem i njegovim saigračima težak zadatak u borbi za finale konferencije. 

Informer

Koliko god publici u Srbiji bilo drago da Jokić dogura što dalje, reprezentaciji bi moglo da "škodi" ukoliko bi centar Denvera stigao do finala NBA lige, što bi automatski značilo da bi teško dobio dozvolu da posle teške sezone zaigra i za nacionalni tim.  

Pred Srbijom je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a ukoliko se svi odazovu pozivu selektora Igora Kokoškova, očekuje se da Orlovi izbore odlazak u Tokio. Jedan od igrača koji najbolje može da opiše odnose na relaciji klub-reprezentacija je i bivš košarkaš Darko Miličić. 

Informer

- Pretpostavljam, ako se oni pitaju, ne verujem da će biti baš zadovoljni. Koliko će se pitati, da li će Nikola moći da izdejstvuje da igra... Ove sezone nije bilo mnogo odmora, pauze. Videćemo dokle će Nikola da dogura. Ako dogura do finala, ne znam, biće dosta teško. Denver će želeti da on odmara, on će želeti da igra za reprezentaciju - rekao je Miličić za "TV Prva". 

Bivši centar Srbije i brojnih NBA timova ima iskustva sa dešavanjima u najjačoj ligi sveta, ali ističe da je Jokić taj čija je poslednja. 

- Nikolina je poslednja, ali on je pametan čovek. Vidi u kakvom blagoslovu živi, šta je Denver postigao. Ne verujem da će ići protiv volje kluba - dodao je Darko Miličić. 

Informer

Stav nekada drugog pika na draftu o reprezentaciji je jasan, ništa nije važnije od igranja za nacionalni tim. 

- Reprezentacija je za mene svetinja. Ali opet, shodno Nikolinoj sezoni ovoj i prošloj, bez odmora... Ne znam šta bih mu savetovao. On zna najbolje kako se oseća, koliko njegovom telu treba da se vrati u normalu - podvukao je Miličić. 

Nakon prva dva meča u polufinalu Denver gubi sa 2:0, ali se serija sada seli u Kolorado, gde će Jokiću biti dodeljena nagrada za MVP-a, a dobro je poznato koliko je timovima teško da igraju u "Bol Areni" zbog velike nadmorske visine!