Autor: Informer.rs

20.06.2021.

13:49

Foto: tanjug

Sport

SRPKINJE GAZE SVE PRED SOBOM! Košarkašice preko Crne Gore do četvrtfinala sa prvog mesta!

Marinine "lavice" su nakon pobeda protiv Italije i Grčke, potvrdile dominaciju i trijumfom u meču sa Crnogorkama.

Obezbedile su naše devojke prvo mesto u grupi i bar na papiru, lakši raspored u nastavku takmičenja, u četvrtfinalu, uz dan odmora više.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tina Krajišnik sa 20 poena, a uz to je imala čak devet skokova, Ivon Anderson meč je završila sa 14 poena, Jelena Bruks je imala jedan manje, Sonja Vasić 12 poena, dok je Nevena Jovanović imala 11 poena.

Markiša Getling postigla je 22 poena na drugoj strani i bila je jedina koja se istakla u crnogorskoj reprezentaciji.

Informer

 

Crnogorke su bolje otvorile meč i napravile seriju 12:0 (12:2) koju je prekinula Sonja Vasić. Uzvratile su naše devojke mini serijom od 5:0. Međutim, nisu Crnogorske spuštale tempo, odigrale su bolje do kraja prve četvrtine koju su dobile rezultatom 24:19. 

Sredinom druge četvrtine Srbija je došla do prvog vođstva posle početnih 2:0. Srpkinje su u šestoj brzini ušle u drugu deonicu koju su otvorile serijom 14:2 i povele sa 33:26, a potom došle i do prednosti od sedam poena (35:28) i nisu je ispuštale do kraja poluvremena.

Rasla je prednost naših devojaka koje su predvođene Sonjom Vasić i Tinom Krajišnik imale i 12 poena viška (45:33). Nažalost, Crnogorke su uspele da solidno istope minus i dođu na "-6" pred drugo poluvreme (45:39).

Informer

 

Crnogorke su dobro počele u trećeoj četvrtini, pa su mini serijom od 4:0 prišle na dva poena - 45:43. Ali, odbile su nalet naše devojke preko Ivanović, Anderson i Krajišnik. U jednom momentu su Srpkinje imale i devet poena viška, dok su sa "+8" dočekale poslednih 10 minuta igre (66:58).

Naše devojke su tokom poslednje četvrtine bez mnogo problema sačuvale vođstvo, nisu dozvolile Crnogorkama da se vrate u meč, pa su rutinski Srpkinje privele meč kraju i upisale treći trijumf.

EVROPSKO PRVENSTVO 

Grupa B, 3.kolo

Nedelja

Crna Gora -Srbija 75:87

Italija - Grčka 18.00

Bonus video