Autor: Informer.rs

23.06.2021.

08:56

Foto: Starsportphoto

Sport

VELIKI IZAZOV PRED IZABRANICAMA MARINE MALJKOVIĆ! Košarkašice Srbije protiv Španije u četvrtfinalu EP

Izabranice Marine Maljković do sada su na šampionatu savladale Italiju, Grčku i Crnu Goru, pa su zahvaljujući tome izborile direktan plasman među osam najboljih ekipa.

S druge strane, reprezentacija Španije je aktuelni evropski šampion i jedan od favorita na turniru. Špankinje su na startu prvenstva doživele neočekivan poraz od Belorusije, pa su do četvrtfinala došle nakon pobede nad Crnom Gorom u doigravanju. Srpska košarkašica Aleksandra Crvendakić smatra da rivalke imaju prednost domaćeg terena, ali veruje u iznenađenje.

Informer

Aleksandra Crvendakić



- Moramo da pazimo i da ne pravimo mnogo grešaka. Svakako neće biti lako igrati meč protiv ekipe za koju će navijati cela dvorana. Ako naša koncentracija bude na nivou i ako svaka igračica uradi ono što se traži, verujem da možemo da pobedimo - kaže Aleksandra Crvendakić.

Zanimljivo, košarkašice Srbije i Španije biće rivalke i u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Tokiju. Reprezentativka naše zemlje poreklom iz SAD Ivon Anderson takođe veruje u trijumf.

- Mečevi protiv Španije su uvek veliki. Potreban nam je totalni fokus na utakmicu, o tome stalno pričamo. Nije pitanje šta će one uraditi, već šta ćemo mi. Ako budemo koncentrisane na zadatke u odbrani i napadu, onda ćemo steći samopouzdanje i bićemo u prilici da ostvarimo pobedu - dodaje Ivon Anderson.


EVROPSKO PRVENSTVO

Četvrtfinale

Sreda

Belorusija - Švedska 18.00
Francuska - BiH 18.00
Belgija - Rusija 20.45
Srbija - Španija 21.00

Bonus video