Autor: Informer.rs

05.07.2021.

14:33

Foto:

Sport

PODELA OTKAZA POSLE ELIMINACIJA U KVALIFIKACIJAMA! Ko je sledeći!?

Grčka je u finalu eliminisana od Češke, dok je Slovenija bila bolja od Litvanije.

Grci su odlučili da uruče otkaz Riku Pitinu, dok je Darijus Maskolijunas napustio klupu Litvanije.

Pitino je napustio klupu Grčke posle kratke epizode istakavši da mu trenerski posao u reprezentaciji Grčke oduzima mnogo vremena.

- Nema budućnosti za mene. Ja sam ovde kao bivši trener i prijatelj Jorgosa Papajanisa. Nisam više trener Grčke. Ovo je bio za mene jedan pokušaj. Ovo mi oduzima mnogo vremena. Trajalo je šest nedelja, a ja i dalje imam tim kod kuće. U Grčkoj ni ne znaju ko vodi Federaciju, ali ima mnogo sjajnih grčkih trenera koji mogu da nastave ono što smo mi gradili ove nedelje i sigurno ću biti tu da im pomognem. Volim Grčku, volim igrače koje treniram ali ovo je bio samo jedan pokušaj za mene - rekao je posle poraza od Češke Rik Pitino.

Informer

 

Darijus Maskolijunas je smenjen zbog jako lošeg izdanja njegove reprezentacije.

- Završio sam sa poslom selektora. Šteta je što se završava na ovaj način. Slovenija nas je ubila u trećoj četvrtini, igrali su sa niskom petorkom, a mi nismo mogli da spustimo loptu u reket. Užasno smo razočarani u sebe, ali i su i mnogi ljudi u Litvaniji razoarani. Mi, treneri smo napravili mnogo pogrešnih taktičkih odluka, koji su rezultirali porazom kod kuće - rekao je trener Maskoliunas.