Autor: Informer.rs

15.07.2021.

17:24

Foto:

Sport

HRVATI ĆE CRĆI OD LJUBOMORE ZBOG ZVEZDE I PARTIZANA! Selektor "KOCKASTIH" opleo po SVIMA zbog SRPSKIH klubova!

Nakon očekivanog peckanja iz redova Crvene zvezde, zbog poslova crno-belih pobunio se i selektor Hrvatske Veljko Mršić. 

Iskusni stručnjak je poslednjih nedelja bio u centru pažnje zbog neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali i zbog toga što je napustio klupu Zadra. 

Informer

Mršić je u razgovoru za "Večernji" govorio o problemima hrvatske košarke tako što je pravio paralelu sa srpskom. 

- Naši klubovi su u finansijskom zaostatku u odnosu na regionalnu konkurenciju. Pa jedan Mornar iz Bara ima budžet kao tri naša kluba zajedno. Pa pogledajte vi samo koga je doveo Partiza: Zeka Lideja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. A taj Panter, koliko čujem, košta 1.200.000 evra godišnje, a naša tri vodeća kluba, Split, Cibona i Zadar, imaju zbirni budžet od 1.500.000 evra - rekaoje Mršić. 

Ni tu nije stao već se dotakao i Igokee koja je platežno jača od hrvatskih abaligaša, a za sve krivi Evropsku uniju. 

- Dvojica Igokeinih Amerikanaca, Klemons i Karmajkl, vrede kao ceo budžet Zadra. S poreskim sistemom kao članice Evropske unije nama je teško da konkurišemo zemljama u okruženju koje u EU nisu - objasnio je selektor Hrvata. 

Informer

Za kraj, Mršić je otkrio da Hrvati u planu imaju naturalizovanje jednog stranca koji bi im doneo neophodan kvalitet. 

- I to je jedna od stvari zbog kojih se tražio moj profesionalni selektorski angažman. Trebaće da se dobro pregleda šta se nudi, a ako nađemo dobro rešenje, tog ćemo igrača nastojati da naturalizujemo. A poželjno je da taj već može da igra u kvalifikacijama jer u njima opet nećemo moći da računamo na NBA i evroligaške igrače - podvukao je on.