Autor: Informer.rs

26.07.2021.

12:16

Foto: tanjug/ap photo

Sport

STREPNJA, DRAMA, MUČENJE I POBEDA SRPKINJA protiv Kanade na startu Olimpijskih igara!

Srbija je bila bolja tokom prvog dela mača, mada su naše devojke očejne bile u drugoj četvrtini, koju su izgubile 9:17. Ali, nisu paničile, sačekale su šansu, uzvratila udarac tokom treće deonice, održava egal do sredine poslednjeg perioda.

U poslednjoj četvrtini Srbija je zaigrala bolje na krilima Ivon Anderson i Ana Dabović, proradio je šut za tri poena. Ali, nije se Kanada predavala, usledio je dramatičan finiš, koji su Srpkinje bolje odigrale i na kraju pobedile.

Informer

 

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Sonja Vasić sa 16 poena uz po tri skoka i asistencije. Pratile su je Ivon Anderson sa 12,  Ana Dabović koja je zabeležila 11 poena, Aleksandra Crvendakić i Tina Krajišnik sa po 10 poena, dok je Jelena Bruks imala devet. 

Kanadu je predvodio duo Filds-Nurs. Bek Kanade Nira Filds je upisala 19 poena, a tri manje imala je Nurs.

Informer

 

Moglo je da bude i ubedljivije, ali vodile su naše košarkašice nakon prve četvrtine sa 16:13. Druga cetvrtina počela je s četiri vezana poena naših košarkašice, ali su brzo otiple na +10 - 25:15.  Nisu Kanađanke imale rešerenje za raspoložene Srpkinje. Ivon Anderson i Sonja Vasić prekenule su seriju kojom je Srbija stigla do dvocifrene prednosti.

Informer

 

Nastavile su da rešetaju izabranice  Marine Maljković, održave su prednost dobrom igrom u napadu pa su na odmor otišle sa prednošću od 36:28.

Mali broj poena videli smo na startu treće četvrtine. Kanađanke su prišle na 38:35, napravile su seriju 6:0, iskoristile opuštanje našim košarkašica i vratile se u igru. Prišle su samo na tri poena.

Informer

 

Loše je išlo našim devojkama u napadu, samo dva poena postigle su Srpkinje za skoro šest minuta  igre. U jednom trenutku su Kanađanske povele 45:43, ali je pred poslednjih 10 minuta igre bilo 45:45.  

Anderson trojkom otvara poslednju deonicu, pa poentira i Crvendaković i vodi Srbiju na 50:45. Opet su se vratile Kanađanke, ali uzvraća Sonja Savić, pa Bruks ubacuje tri poena, a onda Ana Dabović i Crvendakić trojkom vode Srbiju na 61:58.

Informer

 

Sevnula je nova trojka naših igračica. Ponovo Dabović i Srbija stiče opipljivu prednost - 67:60.

U dramatičnom finišu sudije su dosudile nesportski faul Tini Krajišnik, ali Kanađanke to nisu iskoristile. Promašile su oba slobodna bacanja na 1:44 do kraja.

Informer

 

Na 44 sekunde do kraja Bruks poentira za 70:66 što Kanađanke nisu uspele da stignu do kraja utakmice. Kanada je na 70:67 imala šansu za izjednačenje 13.6 sekundi do kraja. Pogađa Pelington jedno bacnaje, drugo promašuje i faul se ne svira! Pogađamo u kontri za konačnih 72:68 u prvom kolu.

Bonus video