Autor: Informer.rs

31.07.2021.

16:18

Foto: reuters

Sport

AMERI IZBORILI ČETVRTFINALE! "Drim tim" se IGRAO sa Česima i poslao ih KUĆI!

Nije sjajno počelo za četu Grega Popoviča, poraz na startu takmičenja od Francuske bilo je dovoljno dobro upozorenje za "drim tim" da se uozbilje, a mečevi sa Iranom i Češkom poslužili su za uigravanje. Prosto, rezultatskih uzbuđenja nije bilo - 119:84. 

Informer

Za razliku od Irana, Česi su se držali dobro tokom prve dve četvrtine, ali je pred kraj prvog poluvremena Kevin Durent vezao dve trojke i doneo Amerima prednost koja je do kraja meča samo rasla do konačnih +35!

Zvezda Bruklina vodila je svoj tim do pobede, a za 28 minuta ubacio je 23 poena, uz osam skokova i šest asistencija, Džejson Tejtum je dodao 27, a Zek Lavin 13. Sa druge strane, Blejk Šilb je bio odličan sa 17 koševa, Balvin je dodao 15, Veseli 13, a Tomaš Satoranski 12. 

Informer

Ovim trijumfom SAD se plasirao u četvrtfinale, dok će Česi svoje učešće na Olimpijskim igrama završiti posle grupne faze. Iako su trećeplasirani, koš-razlika je daleko lošija od Argentine ili Japana koji će pobedom proći dalje. Nemačka je u konkurenciji neprikosnovena i oni će sigurno nastaviti takmičenje u Tokiju.