Autor: Informer.rs

05.08.2021.

14:42

Foto: reuters

Sport

NEVEROVATNA DRAMA, BLOKADA OSTAVILA SLOVENCE BEZ FINALA! Francuska i Amerika se bore za zlato u Tokiju!/FOTO/

Francuska je posle neverovatne drame pobedila Sloveniju 90:89. Finale je na programu u subotu od 4.30 po srednjevropskom vremenu.

Posle spektakularne borbe, meč je odlučen nakon dramatičnog finiša. Francuzi su vodili 90:89, Slovenci su imali napad za pobedu, ali je rampa Nikolasa Batuma u poslednjoj sekundi nad Klemenom Prepeličem odlučila finalistu.

Informer

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je De Kolo sa 25 poena, dok je Furnije dao dva poena manje. Kod Slovenije je najistaknutiji bio Majk Tobi sa 25 poena, a Luka Dončić je dodao čak 17 asistencija.

Informer

Slovenija je predvođena Lukom Dončićem, koji je tokom prvih 10 minuta ubacio 10 poena i imao pet asistemcija, imala i ossm poena prednosti. Ali, su uzvratili s druge strane Batum, Gober i De Kolo, pa su trikolori pred drugu četvrtinu bili na "-2".

Informer

 

Nastavljena je borba tokom druge deonice, koja je najavila dramatično drugo poluvreme. Dončić je nastavio da muči Francuze, koji ipak nisu dozvolili "janezima" da naprave osetniju prenost, a koji su ipak pred drugi deo meča vodili 44:42.

Trikolori su u nastavku napravili seriju 6:0 i poveli 54:49, kada su naterali Slovence da traže tajm-aut. Potom su Francuzi još jednom mini serijom napravili prednost od osam poena - 60:52. Dva minuta pre kraja treće donice Francuzi su stekli dvocifrenu prednost - 69:59 .

Informer

 

Ali, uvratili su Slovenci početkom poslednje deonice,  prišli na samo pola poena minusa. Odbili su "galski petlovi" ipak taj napad rivala i otišli na 78:72.

Nisu se predavali Slovenci, disali su za vrat Francuzima, ali De Kolo i Batum su čuvali prednost. U dramatičnom finišu Luvavu je pogodio trojku na 56 sekundi pre kraja meča i odveo Francuze na 90:85.

Informer

 

Međutim, 33 sekunde pre kraja Prepelič je trojkom vratio nadu (90:89)  Sloveniji. Imala je Slovenija napad za pobedu, a onda je sevnula brutalna rampa Batuma, koji je Francusku odveo u finale. 

Bonus video