Autor: Informer.rs

07.08.2021.

06:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

AMERIKANCIMA NIKO NIŠTA NE MOŽE! Osvojili novo olimpijsko zlato, Francuzima srebro! /FOTO/

SAD je osvojio 16. zlato u istoriji na Olimpijskim igrama!

Svaka čast Francuza, ali Amerikanci su ipak neki drugi nivo. Možda da Greg Popović nije imao Kevina Durenta i Džejsona Tejtuma, možda bi bila neka druga priča, ovako, Amerikanci su se okitili novim zlatom.

Informer

 

Istina, nije im bilo lako. Nemučili su ih "trikolori", ali nisu izdržali do kraja. Amerikanci su dokazali da su najjači na svetu čak i kada ne dođu u kompletnom sastavu.

Informer

 

Pretili su Francuzi, u nekim momentima je delovalo da mogu i do senzacije. Vratili su se u poslednjoj četvrtini posle "-14", prišli na "-3". Ali, činilo se kao da Amerikanci mogu u svakom trenutku da dodaju gas kada Francuzi samo pomisle da mogu da okrenu rezultat.

Informer

 

Najzaslužniji za trijumf Amerike bio je Kevin Durent, koji se izjednačio sa Karmelom Entonijem na večnoj listi u broju zlata. Sada ih obojica imaju po tri.

Informer

Tanjug/AP

 

Durent je meč završio sa 29 poena, šest skokova i tri asistencije. Pratio ga je Džejson Tejtum sa 19 poena i sedam skokova. Dvocifreni su bili još Demijen Lilard i Džru Holidej sa po 11 poena.

Kod Francuske najefikasniji su bili Ivan Furnije i Rudi Gober sa po 16 poena, s tim da je centar imao i osam skokova. Jabusele je dodao 13, uz četiri skoka, a De Kolo 12, uz pet skokova i sedam asistencija.