Autor: Informer.rs

07.08.2021.

18:05

Foto:

Sport

GODINA PROŠLA KAO TREPTAJ OKA! Na današnji dan preminuo Majkl Odžo

Bivši centar Crvene zvezde je tada kolabirao tokom individualnog treninga na stadionu Partizana i odmah je prebačen na Urgentni centar gde je pokušana reanimacija. Nažalost, lekari nisu uspeli da ga vrate i proglašena je smrt.

Odžo je rođen 5. januara 1993. godine, a košarku je zaigrao u srednjoj školu u Americi, u Tenesiju.

Posle petogodišnjeg studiranja na univerzitetu Florida Stejt (prosečno beležio 4,9 poena po meču), profesionalnu karijeru je počeo u FMP-u iz Železnika, gde je igrao jednu sezonu za Pantere.

Opremu Crvene zvezde obukao je prvi put pred početak sezone 2018-2019. Tokom dve sezone, noseći ponosno crveno-beli dres sa brojem 50 osvojio je srca svih Zvezdaša i dobronamernih ljubitelja košarke u našoj zemlji.

Sa crveno-belima je tokom dve sezone osvojio tri trofeja. Prvo je 2018. godine uzeo Superkup ABA lige, a potom 2019. godine ABA ligu i Superligu Srbije. Osim svoje dominantne pojave Majk koji je bio visok 216 centimetara i težak 147 kilograma, bio je ljubimac navijača zbog svoje prostodušnosti i osmeha.

Tokom pandemije virusa korona bio je jedan od retkih stranih košarkaša koji je ostao u Srbiji u kojoj je planirao i da živi nakon završetka igračke karijere.

Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kome je bio prihvaćen od prvog dana, i koji je prihvatio kao svoj.

Sahranjen je tokom septembra 2020. godine u rodnom Lagosu.