Autor: Informer.rs

11.08.2021.

21:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

Srpska snajka potvrdila lepe vesti! Valerijan osvojila dve medalje i to trudna!

Uspele su Francuskinje da se osvete našim košarkašicama u borbi za treće mesto i okite se bronzanim odličjem, a srpska snajka Valerijan Vukosavljević Tokio i Olimpijske igre pamtiće po trudnoći. 

Valerijan je supruga srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića, a ovog leta je uzela dve medalje sa reprezentacijo Francuske i to trudna. Prvobitno su bile druge na Evropskom prvenstvu, a potom je osvojena i bronza na Olimpijskim igrama. 

Informer

- Pre nego što su igre bile odložene odbila sam ugovor u Pragu. Želela sam da postanem majka posle Olimpijskih igara. Kako su igre odložene potpisala sam za Lande i objasnila sam im moju situaciju. Prihvatili su. Bilo je neočekivano jer nismo mislili da ću zatrudneti tako skoro. Do danas sam trudna tri i po meseca, tačnije šesnaest sedmica - rekla je Valerijan. 

Pre nego što se odazvala pozivu reprezentacije sjajna košarkašica je prvo obavila detaljne preglede i dobila zeleno svetlo od svog ginekologa, uz to lekari u nacionalnom timu znali su da je u drugom stanju. 

- Htela sam da ćutim i odigram takmičenja bez brige, da se ne bavim reakcijama drugih igračica. To je pojednostavilo stvari. Bila sam zabrinuta da će se saigračice i protivnice drugačije ponašati prema meni na terenu pod izgovorom da sam trudna - istakla je Francuskinja. 

Informer

Ipak, nakon Igara odlučila je da se odvoji od košarke i posveti porodici, a putem Tvitera saopštila je svetu lepe vesti i istakla da trudnoća nije bolest koja je mogla da je odvoji od parketa. 

- Trudnoća nije bolest. ne sprečava vas da se bavite sportom. Igrala sam velika takmičenja i dobro sam. Znala sam da želim da igram, a sada ću se odmoriti. Otići ću u Los Anđeles da vidim brata, uživaću sa suprugom i roditeljima. Srećna sam i ispunjena - podvukla je Valerijan Vukosavljević, rođena Ajaji.