Autor: Informer.rs

08.09.2021.

11:13

Foto:

Sport

HAOS U BARSELONI! Teraju Mirotića da prihvati manju platu i prete raskidom ugovora!

Mirotić je u Kataloniju stigao 2019. godine, a prošle jeseni produžio je ugovor sa klubom do leta 2025. godine i on je najplaćeniji igrač u Evropi, sa zaradom od preko četiri miliona evra po sezoni.

Barselona ima finansijskih problema i to se ne odnosi samo na fudbalsku sekciju,nego i košarkaški klub. 

Španski list "AS" piše da su odnosi Mirotića i Barselone trenutno "zategnuti" jer se priča o smanjenju plate, navodno se čak razmišlja i o raskidu ugovora zbog lošijih igara.

Informer

Nikola Mitrotić u problemu

Nezvanično, Barselona je pokušala da smanji platu Mirotiću što je reprezentativac Španije odbio, a ugovorom je za katalonski klub vezan čak do 2025. godine. Ima najjači ugovor u Evropi, koji svake godine sve više raste.

Ali, ne želi da pristane na smanjenje zarade jer se već odrekao velikog novca kako bi došao u njihove redove. Mirotić je odbio ponudu od 45 miliona iz NBA, tražila ga je Juta, tako da se vratio u Evropu u kojoj je prethodno nastupao za Real Madrid i potpisao ugovor vredan 30 miliona.

Katalonski gigant je u ovom prelaznom roku doveo Šanlija, Hejsa, Laprovitolu i Jokubaitisa, a klub su napustili Hanga i Klaver.