Autor: Informer.rs

09.09.2021.

20:53

Foto: Starsportphoto©

Sport

ČUDO NEVIĐENO! Olimpija ima DVA KAPITENA!

Čudne stvari dešavaju se u sportu poslednjih godina, a poslednji u seriji događaja koji je začudio mnoge je odluka Olimpije iz Milana da naredne sezone imaju dva kapitena. 

Nikolo Meli i Serhio Ćaćo Rodrigez neće biti kapiten i zamenik, već će podjednako nositi kapitensko brema, tvrde iz italijanskog vicešampiona.

- Zajedno smo doneli odluku da imenujemo dva igrača koja znače puno ovom klubu. Nikolo zbog svoje istorije, Serhio zbog svega što je njegov dolazak za nas predstavljao. Ovo nije simboličan potez, oni su primer svima zbog svojeg profesionalizma i posvećenosti, u kojem se čitav Olimpijim svet prepoznaje - rekao je generalni menadžer Kristos Stavropulos. 

Zanimljivo, Milanezima ovo nije prvi put da imaju dva kapitena, a to se dogodilo i u sezoni 2006/07 kada su kapiteni bili Džozef Bler i Dante Kalabrija. 

Informer

- Jako sam srećan što sam zajedno sa Ćaćom postavljen za kapitena tima. Činjenica da je grupa prihvatila ovaj izbor, uprkos tome što sam nedavno stigao, me čini srećnim i ponosnim. Biti kapiten Olimpije Milano je privilegija kojom mali broj igrača može da se pohvali. Hvala vam. Ipak, pred nama je dugačak put, koji će nam, nadam se, doneti puno lepih trenutaka. Nadam se da ćemo ostvariti važne ciljeve - rekao je povratnik Meli. 

Kada je reč o drugom kapitenu, Rodrigez počinje treću sezonu u klubu. 

- Ovo je velika čast za mene. Biće zadovoljstvo deliti ovo iskustvo sa Nikolom, ali osećam i veliku odgovornost. Uvek sam ponosno predstavljao Olimpiju i Milano, u kojem se osećam kao kod kuće. Biću još srećniji da to radim kao kapiten. Sada je važno da dobro radimo, napredujemo i stvorimo temelje za ostvarivanje ciljeva koje smo sebi postavili - rekao je Španac.