Autor: Informer.rs

21.09.2021.

14:04

Foto: Starsportphoto

Sport

POTRESNE SLIKE SA SAHRANE legendarnog trenera Dušana Ivkovića! /FOTO/

Među prvima su na sahranu stigli Vlade i Ana Divac. Došao je do kovčega, oprostio se od prijatelja sa suzama u očima, dok je Ana plakala.

Nekadašnji učenik jednog od najbitnijih košarkaških trenera na ovim prostorima Željko Obradović isplakao se pre nego što je počela Dudina sahrana.

Informer

 

Suze legendarnih košarkaša same su tekle, nisu mogli da sakriju emocije, ni Paspalj i Danilović nisu uspeli da sakriju emocije. 

Informer

 

Na Novom groblju u Beogradu pojavile mnoge velike ličnosti iz sveta košarke: Vlade Divac, Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Željko Obradović, Dino Rađe, Vasilis Spanulis, Dejan Radonjić, Suško Vujošević, Jure Zdovc, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Nikola Peković, Dimitris Itudis....

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u 78. godini.

Ivković je bio selektor naše reprezentacije u dva navrata, od 1988. do 1996. i od 2008. do 2013. godine. Osvojio je tri evropska zlata (1989, 1991 i 1995), kao i srebro (2009), svetsko zlato iz 1990, srebro sa Olimpijskih igara 1988.

Informer

 

Tokom bogate trenerske karijere, koju je završio 2016. godine, trenirao je Partizan, Aris, Radnički sa Crvenog krsta, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskvu, Anadolu Efes. Njegova najveća ljubav bio je Radnički sa Crvenog krsta, za koji se borio do poslednjih godina svog života.