Autor: Informer.rs

23.09.2021.

12:48

Foto: Tanjug

Sport

KSS POTVRDIO! Srbija želi kvalifikacije za Mondijal


Sednica Skupštine KS S počela je minutom ćutanja preminulom legendarnom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću.

Odluka o kandidaturi doneta je na sednici Skupštine KSS, kao i odluka o podnošenju kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva za juniore 2023. godine.

Na ovaj način Savez je ponovo podržao košarkašice na putu da se nađu u elitnom društvu na svetskom nivou.

Informer

 

U februaru 2022. igraće se četiri kvalifikaciona turnira na svetskom nivou. U njima će se boriti 16 timova na osnovu rezultata na kontinentalnim takmičenjima u 2021. godini.

Naravno, Srbija se plasirala kao šampion Evrope, dok će još pet ekipa sa Starog kontinenta biti na turnirima – Francuska, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina i Rusija

Iz Afrike će u kvalifikacije dve najbolje ekipe, dok će iz Azije četiri (uključujući i domaćina Australiju). Iz Amerike su već poznate četiri selekcije koje će u kvalifikacije – Brazil, Kanada, Portoriko i SAD (takođe se direktno plasirale osvajanjem Olimpijskih igara).

Informer

 

Po tri najbolje plasirane ekipe sa svakog kvalifikacionog turnira igraće Svetsko prvenstvo. Australija i Amerika će se takmičiti, ali će u svakom slučaju igrati na Mundobasketu koje se održava u Sidneju, od 22. septembra do 1. oktobra naredne godine. Žreb za kvalifikacije košarkašica je na programu u novembru.