Autor: Informer.rs

08.10.2021.

12:03

Foto:

Sport

TURSKI STRUČNJAK PRETI NBA TIMOVIMA! Dajte nam meč protiv njihovog šampiona!

Njegove izjave su uvek krajnje intrigantne. Od kada je Efes uspostavio dominaciju u turskoj košarci, čini se da sa još više samopouzdanja nastupa pred predstavnicima sedme sile.

Ergin Ataman u razgovoru sa DAZN iznosi svoje viđenje razlika između njegove ekipe i ostalih timova u Turskoj, kao i timova iz NBA.

- Promenio sam sudbinu turske lige u poslednje tri godine. Pre mene, Fenerbahče je uvek osvajao titulu. Otkad sam došao u Efes, nisu osvojili ništa. Mislim da bismo mogli da igramo u plej- ofu NBA lige. Utakmica između tima šampiona Evrolige i NBA tima. Svi pričaju o tome. Vreme je, idemo! - ističe turski stručnjak, uveren da bi njegov tim mogao i te kako da se nosi sa najboljim timovima NBA lige. 

Informer

Ataman je uveren da košarkaške razlike između Evrope i Amerike više nisu enromne

Takođe, u razgovoru ističe da bi s obzirom na sopstvene rezultate u karijeri, bilo sasvim očekivano, gotovo neophodno da u bližoj budućnosti sedne na klupu nekog od NBA timova.

- Spreman sam da idem ako neko dođe da mi da ponudu. Osvojio sam sve u Evropi, trenirao sam razne NBA igrače i zvezde poslednjih nekoliko godina. Ljudi kažu da Efes gaji stil kao u NBA, ko je Efesov trener? Ergin Ataman. Zašto ne razmislite o NBA timu? Spreman sam, videćemo šta će se dogoditi. - 

Anadolu Efes večeras od 19.30 dočekuje ekipu CSKA iz Moskve, i ostaje da vidimo da li će Atamanovi momci biti dovoljno spremni i samopouzdani kao i njihov šef struke, u nameri da savladaju ruskog šampiona.