Autor: Informer.rs

10.10.2021.

18:39

Foto: Starsportphoto

Sport

DRAMA U PODGORICI! Split UTIŠAO Moraču i razljutio Jagodića Kuridžu!

Drama kakvoj se niko u Podgorici nije nadao! Budućnost je nakon poraza od Crvene zvezde u Beogradu na svom parketu dočekala slabašni Split, ali je hrvatski predstavnik pošteno namučio četu Aleksandra Džikića. 

Od samog starta se videlo da Plavima neće biti lako protiv Splita. Šut nikako nije služio Podgoričane, a jedini raspoložen tokom prvog poluvremena bio je Marko Jagodić Kuridža koji je sa dve trojke razbudio ekipu. 

Informer

Imala je Budućnost prednost na poluvremenu, ali se u nastavku razigrao Darko Bajo i uz pomoć Nejca Bariča meč vratio u egal, te je na startu poslednje deonice bilo 60:60. 

Split je disao za vratom Plavima sve do minut i po pre kraja kada je Jagodić Kuridža vezao šetiri poena i rešio pitanje pobednika, a sve zahvaljujući ofanzivnom skoku Vilija Rida. Pokušali su Splićani da odgovore brzim napadom posle tajm-auta, ali povratka nije bilo. 

Najefikasniji na meču bio je Darko Bajo sa 20 poena, ali ni njegova sjajna igra uz dobre procente (9/13 iz igre) nije bila dovoljna Splitu. Sa druge strane, Jagodić Kuridža je upisao 18 koševa, dok je Džastin Kobs dodao 12.