Autor: Informer.rs

12.10.2021.

16:31

Foto: Starsportphoto

Sport

PRVI PEŠIĆEV SPISAK! Selektor PROŠIRIO listu REPREZENTATIVACA! Pozive dobili SIMANIĆ, JOVIĆ, RADANOV...

Stigao je Svetislav Pešić na čelo reprezentacije i odmah po dolasku rasterao tmurne oblake iznad našeg nacionalnog tima. Jedan od najboljih trenera u istoriji Srbije najavio je da će biti potpuno posvećen svom poslu, a plovodi rada vidljivi su već posle dve nedelje. 

Pešić je prvo okupio sve trenere i sportske direktore srpskih klubova koji se takmiče u ABA ligi, potom gledao meč FMP-a i Igokee, ali to neće biti jedina njegova akcija u oktobru. 

Popularni Kari Pešić rešio je da održi kontrolne treninge za kandidate seniorske reprezentacie u Beogradu 18. i 19. oktobra, dok je okupljanje zakazano za dan ranije. 

Informer

Selektor Srbije odmah je objavio i spisak potencijalnih reprezentativaca, a na njemu ima nekolicina debitanata, ali i mladih igrača koji su i kod Igora Koškova dobijali pozive. 

Mihailo Petrović (Partizan NIS/Dunav Stari Banovci), Ilija Đoković i Marko Pecarski (Borac Čačak), Dalibor Ilić i Stefan Đorđević (Igokea), Boriša Simanić, Mihailo Mušikić, Nikola Jović i Nikola Đurišić (Mega), Matija Belić (Mladost Zemun), Vojin Medarević (Dinamik), Marko Beslać (Vojvodina), Marko Pavićević (FMP), Arijan Lakić (Spars), Zoran Paunović (Podgorica), Đorže Pažin (Borac Banjaluka).

Nema sumnje da ova odluka selektora pokazuje ozbiljnost pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo budući da Pešić neće moći da računa na igrače iz Evrolige i NBA lige zbog sukoba unutar FIBA.