Autor: Informer.rs

12.10.2021.

19:26

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA IGRA IZVRSNU ODBRANU, A TU SU I NAVIJAČI! Trener ŽALGIRISA ne očekuje mnogo od duela sa crveno-belima!

Posle godinu i po dana Crvena zvezda će pred svojim navijačima igrati meč u okviru Evrolige, a rival će biti litvanski Žalgiris koji u Beograd stiže sa novim trenerom. 

Martin Šiler ostao je bez posla nakon slabog starta sezone, a na klupu kluba iz Kaunsa seo je Jure Zdovc. Meč protiv Crvene zvezde biće ujedno prvi za Slovenca na klupi Žalgirisa. 

- Prvi test za mene i tim jeste Crvena zvezda, koju prilično dobro poznajem iz ABA lige – znam sve igrače, znam trenera. Igraju sa mnogo kontakta i imaju dosta igrača sa odličnim fizičkim predispozicijama na mestima trojke i četvorke. Zvezda igra izvrsnu odbranu, dobro koriste ruke i tela. Uz pomoć navijača, čekaju trenutak da slome protivnika, tako da će to biti veliki test za nas, da vidimo kako reagujemo u takvim situacijima - rekao je Zdovc. 

Informer

Jedan od najboljih igrača Žalgirisa na startu sezone je Janis Strelnijeks, ali Letonac ističe da je promena trenera veliki šok za ekipu. 

- Ipak, to je deo našeg posla. Radio sam sa trenerom Zdovcom ranije, znam da je dobar. Još treba da radimo na hemiji, nekada se čini da igrači ne veruju dovoljno jedni drugima. Moramo bolje da se upoznamo i da bolje koristimo svoje vrline - rekao je Strelnijeks. 

Nakon prva dva kola Crvena zvezda je na skoru 1-1, dok je Žalgiris poražen oba puta.