Autor: Informer.rs

15.10.2021.

14:41

Foto: Starsportphoto

Sport

KATASTROFA! Svetislav Pešić je u SVAĐI sa jednim od NAJBOLJIH srpskih košarkaša! Ogromno je pitanje hoće li uopšte računati na njega

Njihova svađa traje od vremena kada su sarađivali u Bajernu iz Minhena, što je bilo pre sedam sezona.

To su mnogi ljubitelji košarke u Srbiji zaboravili, ali ih je podsetio bivši reprezentativac Srbije Duško Savanović.

Tada je bio potpuno sklonjen, bila je to jeziva situacija - rekao je Savanović za "Republiku", pa dodao da nije siguran hoće li Pešić uopšte zvati Micića među "orlove", bez obzira što je Vasa trenutno jedan od najboljih srpskih košarkaša.

Takođe, o odnosu sa Pešićem je u junu pričao i sam Micić.

Naišao sam na specifičnu situaciju gde sam doživeo to da sam potpuno sebe dao treneru i organizaciji u najboljem mogućem smislu, jer sam verovao da ta osoba meni želi najbolje. U tom trenutku to je bio Svetislav Pešić. Sve što se dešavalo dovelo je do situacije da sebe menjam zarad toga da bih dobio neku priliku, koja je u jednom momentu postala za mene nejasna, zašto se to menja. Prvenstveno mislim da je moj odnos s njim i ophođenje bilo apsolutno suvišno za sve, samim tim i za mene, ali ostajao sam svoj.

Informer

Vasilije Micić u dresu reprezentacije Srbije

Najkorisniji košarkaš Evrolige iz prošle sezone je potom spomenuo i Duška Savanovića.

Imao sam saigrača Duška Savanovića, koji mi je uvek govorio da se to dešava s razlogom i da nije dobro to što mi se dešava, ali da ću iz toga naučiti - dodao je Micić za "Al Džaziru".

Nešto ranije je o tome iz svog ugla imao šta da kaže i Kari Pešić.

Doveo sam ga u Bajern, selektovao sam ga za najviši nivo, a želeo sam da ga dovedem još dok sam bio u Zvezdi, nego Miško Ražnatović nije pustio. Drago mi je zbog njega, zaslužio je MVP priznanje i razvio se u vrhunskog igrača. S druge strane, mislim da je dobio previše ovlašćenja u timu poput Efesa, tako talentovanom timu koji raspolaže s mnogo napadačkih opcija. Vasa je lider, nije ga menjao Ataman, a onda je Vasa počeo da pravi greške, da uzima loše šuteve, i tu nastane problem, a Larkin je dugo sedeo na klupi - kazao je tada za "Sport klub".