Autor: Informer.rs

17.10.2021.

12:37

Foto:

Sport

Košarka u BiH na dnu! Klubovi iz Republike Srpske bojkotuju ligu

Nijedna utakmica u kojoj su sa jedne ili sa obe strane bili klubovi iz Republike Srpske - nije odigrana.

Sudije su na tim mečevima samo podbacile lopte i odsvirale kraj, te proglasili pobedu ekipa koje su se pojavile.

Radi se o mečevima Donji Vakuf - Leotar,  Radnik Bijeljina - Bratunac i u ženskoj konkurenciji duel između Lavova iz Brčkog i Banovića. Svi klubove koji se nisu pojavili u zakazanom terminu,ukoliko to isto ponove, biće  diskvalifikovani.

Klubovi iz Republike Srpske bojkotuju takmičenje zbog dešavanja iz prethodne sezone kada je Košarkaški Savez BiH kaznio izbacivanjem u niže rangove ekipe Borca iz Banjaluke, Igokee i Sparsa.

Oni su kažnjeni odlukom komesara Prvenstva Bosne i Hercegovine Nadira Koredžije jer su odbili da učestvuju na "fajnal-foru" u prvenstva BiH, te su osim izbacivanja u niži rang takmičenja kažnjeni i sa po 3.000 maraka (1500 evra).

- Apelujemo na generalnog sekretara KS BiH i neizabranog poverenika prvenstva BiH da obustave / odlože sve aktivnosti u zajedničkom takmičenju na nivou KS BiH za koje ne postoje odluke Odbora KS BiH propisane Statutom KS BiH. Od nadležnih organa, a sve u cilju sprečavanja štete, kako za KS BiH, tako i za BH košarku u celini - poručili su ranije iz KS Republike Srpske, prenose tamošnji mediji.