Autor: Informer.rs

21.10.2021.

18:37

Foto: Starsportphoto©

Sport

Nemci strahuju zbog Delija! Očekuje nas uzavrela atmosfera i jedna od najboljih odbrana u Evropi!

Stekla je Crvena zvezda dobru zahlihu na startu Evrolige, a nakon dobrih partija u prva četiri kola na Malom Kalemegdanu neće stati. Naredni rival je berlinska Alba koja na noge crveno-belima stiže u kriznom momentu, posle serije loših rezultata. 

Svesni su u berlinskom timu da ih u Beogradu očekuje paklena atmosfera. Crvena zvezda će odigrati tek drugi meč pred navijačima u Evroligi posle više od godinu i po dana, a doprinos huka sa tribina bio je evidentan u meču protiv Žalgirisa koji su crveno-beli rutinski dobili. 

- Očekuje nas uzavrela atmosfera u Beogradu. Moramo da ostanemo mirni, da mislimo samo o košarci i da zaboravimo sve oko nas. U svakom slučaju, utakmica u Beogradu biće težak zadatak jer je Zvezda već u dobroj formi i jedan je od timova sa najboljom odbranom u Evroligi. Crveno-beli u sastavu imaju mnogo odličnih srpskih igrača poput Davidovca, Lazarevića, Dobrića, Kalinića ili Simonovića, a svi oni igraju na krilnim pozicijama sa visokim intenzitetom - rekao je trener Albe Izrael Gonzales. 

Informer

Nemački tim nije dobro otvorio sezonu, Alba je na skoru 1-3, a jedini poraz ostvarili su protiv Fenerbahčea na svom terenu dok su poraženi od Barselone, Asvela i Baskonije. 

- Imali smo probleme u prvih nekoliko utakmica, ali verujemo u svoje sposobnosti i želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Borićemo se za svaku pobedu, ako bude potrebno i u produžecima, kao u poslednje dve sezone u Beogradu. Još je rano, početak je sezone i najvažnije za nas je da nastavimo da unapređujemo igru. Navijači u Beogradu su frenetični, ali kao takmičar volite da igrate u takvim okolnostima - objasnio je Luk Sikma.