Autor: Informer.rs

31.10.2021.

19:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

JAGODIĆ KURIDŽA REŠIO "DERBI"! Mornar ZAKUCAN za DNO posle debakla u Podgorici!

Ni "d" od derbija u šestom kolu ABA lige! Košarkaši Budućnosti pregazili su najvećeg rivala, ekipu Mornara iz Bara sa 85:69 (18:18, 20:18, 26:18, 21:15) i tako su naneli novi, šesti poraz Baranima. 

Držao je Mornar priključak u prvom poluvremenu, ali kako je meč odmicao Barani su upadali sve više u paklen ritam Budućnosti da bi u poslednjoj deonici potpuno potonuli i doživeli debakl u Podgorici. 

Informer

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Marko Jagodić Kuridža sa 17 poena i sedam skokova, Edin Atić je dodao 12 poena uz tri skoka, dok je Džastin Kobs upisao poen manje. Mornar je predvodio Kori Dejvis sa 12 poena i četiri asistencije, Tejlor Smit je postigao 11 poena uz četiri skoka, a Džozef Trej Luis je zabeležio 10 poena uz pet skokova i tri asistncije.

Iako je pre početka sezone Mornar slovio za jednog od favorita za plej-of, sezona u Baru se ubrzo pretvorila u pakao budući da četa Đorđija Pavićevića ima šest poraza iz isto toliko utakmica ove sezone. Sa druge strane, Budućnost je sada druga as pet pobeda i jednim porazom. Isti skor ima i FMP, a ukoliko Crvena zvezda savlada Megu takođe će doći na deobu drugog mesta.