14.11.2021.

12:23

Foto:

Sport

NA STARTU PROTIV HRVATICA! Srbija počinje kvalifikacije za Evrobasket!

Posle utakmice sa Francuskom u meču za bronzu na Olimpijskim igrama, košarakašice Srbije započele su jedno novo poglavlje. 

Reprezentativnu karijeru završile su Sonja Vasić i Jelena Bruks, igračice koje su mnogo puta obradovale naciju. Novi kapiten reprezentacije biće Tina Krajišnjik

- Ovo je potpuno novi start i trudimo se da i mi sa novom energijom uđemo u ovu priču i da maksimalno ozbiljno shvatimo put koji je pred nama. Od prvog dana okupljanja dosli smo spremni. Ekipa jeste podmlađena, ali to ne utiče na naš načina rada. Rad je prisutan kao što je bio i ranije, isti je način treniranja, ali i pristup. Mislim da je to recept koji treba da daje rezultat. Da se fokusiramo na prvu utakmicu, to je prvi stepenik koji nas očekuje. Imali smo malo više vremena da se spremimo za tu utakmicu, jer nemamo četvrtog rivala u grupi. rekla je Krajišnik.

Informer

Tina Krajišnjik u dresu reprezentacije

Pored Srbije i Hrvatske u grupi je i Bugarska koja je poražena od Hrvatica u prvom kolu. Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće samo prvoplasirani iz grupe. 

Aleksandra Crvendakić veruje u pozitivan ishod:

- One imaju veoma dobru i mladu ekipu. Dragana Stanković i ja ih znamo, jer smo igrale protiv njih u mlađim reprezentativnim kategorijama. Veoma su brze, bore se... Ako mi budemo pokazale našu igru, odbranu pre svega, mislim da neće biti problema. Treba da slušamo Marinu šta kaže i da se borimo. Mi smo prepoznatljive po energiji i borbenosti, treba da nam bude u glavi da koliko god budemo grešile, moramo da se borimo jer smo medalje osvajale sa upravo tom energijom.

Informer