Autor: Informer.rs

21.12.2021.

18:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

TO SAM OSETIO SAMO U SRBIJI! Amerikanci obrađivali evropske DERBIJE, ali ZVEZDA i PARTIZAN - to je SPEKTAKL!

Naredno kolo Evrolige donosi nam veliki grčki derbi između Olimpijakosa i Panatinaikosa. Malo je igrača koji su imali tu sreću da osete paklenu atmosferu kada se susretno crveno-beli i zeleni, a Najdžel Vilijams Gos i Kej Si Rivers imali su tu čast. 

Rivers i Vilijams Gos igrali su jedan protiv drugog u ovom derbiju, a igrali su i u preostala dva velika derbija Evrope – Crvena zvezda - Partizan i Real Madrid - Barselona.

- Kada je u pitanju uzbuđenje i teatralnost, nema većeg i boljeg od grčkog derbija. To je najteži derbi koji možete da igrate, zbog atmosfere i navijača. Nema tu neke posebne pripreme, morate da budete mentalno spremni i da svom snagom idete na pobedu. Da se spremite za veliku borbu do samog kraja - rekao je Rivers za "Eurohoops". 

Najdel Vilijams Gos takođe smatra da je spektakl kada se sastani Olimpijakos i Panatinaikos jedinstven u Evropi. 

- Igrao sam u sva tri derbija i teško je reći koji je najteži i poređati ih. Sigurno su to tri najveća derbija u Evropi. Nema posebne pripreme za ovaj derbi, isto je kao i svaka utakmica. Mogu da zamislim kakav bi bio derbi da su navijači oba tima tu. To sam osetio u Srbiji, kada smo u Kupu Radivoja Koraća igrali, na utakmici Partizan – Crvena zvezda. Bilo je neverovatno - kaže bivši plej Partizana. 

Na utakmicama u Grkoj, najveći uticaj na dešavanja na terenu imaju navijači. 

- Navijači vam daju dodatnu energiju i motivaciju. Uvek je teško u grčkom derbiju, mora da bude dosta obezbeđenja. Ako možete da se izborite sa navijačima, biće to utakmica kao i svaka druga - kaže bivši šuter Crvene zvezde.