26.12.2021.

17:14

Foto:

Sport

MARINOVIĆ PRED BUDUĆNOST! Oni su favoriti, boriće se za prvo mesto

- Suvišno je pričati o Budućnosti. To je jedna od ekipa koje će se boriti za prvo mesto. Sastavljena je od vrhunskih igrača, a vodi je odličan trener. Nalazi se u odličnom ritmu, tako da je pred nama težak zadatak - rekao je Marinović, prenosi klub.

- Nema sumnje, Budućnost je veliki favorit, ali mi moramo probati da se izvučemo iz ove situacije - dodao je trener Borca.

Košarkaši Borca dočekuju u ponedeljak ekipu Budućnosti, u utakmici 13. kola ABA lige.

Informer

Marko Marinović u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Čačanski tim u ovaj meč ulazi posle dva vezana poraza i kao 11. tim lige sa skorom 4/8, dok je Budućnost na četvrtoj poziciji sa devet pobeda i tri poraza.

- Iako smo desetkovani zbog povreda, sa igračima koji su na raspolaganju potrudićemo se da pružimo svoj maksimum - rekao je Marinović.

On je naveo da je njegov tim imao dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, ali i dodao da "konstantno ima problem manjka igrača".

- To je maler koji nas prati cele sezone. Od 12 seniora koji su u timu, nije se desilo da svi budu na raspolaganju. Teško je napraviti normalan košarkaški trening u takvoj situaciji, pa smo primorani da improvizujemo - rekao je Marinović.

Informer

Marko Marinović

On je istakao i da nije potrebna veća pozivnica za navijače od činjenice da Budućnost dolazi u Čačak.

- Reč je o ekipi koja je prva u Evrokupu, a među četiri najbolje u ABA ligi. Nadam se da će sugrađani doći i pomoći nam. Još dok sam bio igrač, a i sad kada sam trener, Čačani su bili šesti igrač Borca - rekao je Marinović.

- Posle 30 godina uspeli smo da dovedemo najbolju regionalnu košarku u Čačak. Zbog toga se nadam da kako vreme bude prolazili, a mi budemo bili sve bolji, da će narod u gradu u velikom broju dolaziti u dvoranu. Pa da se ponovo u regionu priča o Čačku kao o vrućem terenu - zaključio je on.

Utakmica između Borca i Budućnosti na programu je u ponedeljak od 18 časova.