Autor: Informer.rs

10.02.2022.

22:54 >> 22:55

Foto: Starsportphoto©

Sport

DEVOJKE, BRAVO! Srbija dobila TRILER protiv JUŽNE KOREJE!

Ušla je reprezentacija Srbije u novi ciklus, bez iskusnih igračica Sonje Vasić, Jelene Bruks i Ane Dabović, ali sistem koji je uspostavila Marina Maljković odlično funkcioniše! Naše košarkašice su u prvom meču u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo savladale Južnu Koreju sa 65:62 i tako na najbolji način otvorile novo poglavlje. 

Nešto nervoznije su Srpkinje ušle u meč što je Koreja iskoristila i na krilima Dan-Bi Kim vodile tokom prvog kvartala. Ipak, večeras izuzetno raspoložena, Ivon Anderson razigrala se u nastavku meč i već do poluvremena u tandemu sa Nogićevom donela preokret našoj reprezentaciji. 

Ivon Anderson je meč završila sa 12 poena, 8 skokova i 7 asisntencija, dok je Jovana Nogić stala na 13 koševa. Sa druge strane Kim je postigla 16. 

Informer

U drugom poluvremenu igralo se u egalu tokom svih 20 minuta. Koreja je imala dobar nalet na startu poslednjeg perioda kada su istopile prednost naših košarkašica, ali je posle tajm-auta Marine Maljković sve došlo na svoje mesto. 

Srbiju u drugom kolu očekuje duel protiv Australije koja je ranije danas savladala Brazil. Taj meč na programu je u subotu od 21 čas!