Autor: Informer.rs

11.02.2022.

09:09

Foto: Starsportphoto

Sport

NEKA NOVA SRBIJA! Marina zadovoljna nakon POBEDE! Devojke su pokazale da VREDE!

- Mnogo je teško ovo bilo za devojke i mnogo mi je drago zbog njih pre svega. Vidite koliko su srećne bile nakon ove pobede. Mnogo im znači. Ovo je skroz nov tim, potpuno nova priča koja se otvara i to je mnogo teško i mnogo većim zemljama, ali su pokazale da zaista vrede - rekla je Maljković posle utakmice, a potom nastavila. 

- Nadamo se da će i one moći da napišu neku lepu priču kao i generacija pre njih.

U prvom meču na A kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo u Australiji, košarkašice Srbije su u Hali sportova "Ranko Žeravica" pobedile selekciju Južne Koreje sa 65:62.

- Posebno smo srećni što smo za tri-četiri dana treninga uspeli da pobedimo jednu ovako nezgodnu ekipu. Vidi se da nam nedostaje zajedničko vreme, zajednički treninzi što je potpuno normalno, pa će nam i taj jedan slobodan dobro doći da vidimo šta dalje i da pokušamo da nastavimo u istom ritmu i protiv Australije i Brazila - rekla je Maljković.

Informer

U samom finišu utakmice povredila se Dragana Stanković.

Očigledno je udarac bio jak, ne znamo ništa dok je lekari ne pregledaju -  rekla je selektorka Srbije.

Ona je, na kraju, posebno istakla dobru atmosferu u novobeogradskoj hali.

- Svi mi smo u inostranstvu, nažalost. Volela bih da je mnogo više nas u Srbiji, da radimo u svojoj zemlji. Nadam se da će i taj dan doći... Kada vidimo publiku, sve nam to prija. Neverovatan je osećaj, posebno meni koja pamtim one periode Partizana i velikih utakmica ovde pre desetak godina. Puna Hala sportova je prelep osećaj - zaključila je Maljković.

Srbija sutra ima slobodan dan, u subotu od 21.00 igra protiv Australije, a u nedelju u istom terminu protiv Brazila.

Plasman na Svetsko prvenstvo ostvariće dve reprezentacije pored Australije, koja je kao domaćin automatski obezbedila učešće.