Autor: Informer.rs

12.02.2022.

20:45

Foto: Starsportphoto

Sport

BUDUĆNOST SE JEDNOM VEĆ OPEKLA! Džikić PAMTI beogradski ŠAMAR!

Podgoričani su u prvom meču sa izabranicima Vladimira Jovanovića izbegli rezultatsku katastrofu, pošto je Mega na poluvremenu imala 17 poena razlike (55:38), ali su Plavi do kraja susreta smanjili poraz na "podnošljivih" 87:71.

Upravo zbog drugog, od ukupno tri poraza u dosadašnjem toku takmičenja ABA lige, trener Budućnosti Aleksandar Džikić poziva na oprez pred dolazak beogradskog tima (nedelja, 17).

Informer

košarkaši Budućnosti

– Naš sledeći protivnik nikako ne sme da se podceni. Pre svega, pobedili su nas u Beogradu, baš kao što su pobedili i Partizan, Cedevita Olimpiju, FMP, a pre samo nekoliko dana su dobro namučili ekipu koja brani titulu u ABA ligi.Mega je grupa talentovanih i ambicioznih igrača, koji baš u ovakvim mečevima prave svoje košarkaško ime i prezime. Vrlo su agresivni u skoku i u fazi tranzicije, igraju sa puno energije, kažnjavaju svaku fazu opuštanja. Sa njima mora da se igra čvrsto i disciplinovano, na njihovom, odnosno izuzetno visokom nivou energije – rekao je Džikić za klupski sajt.

Budućnost je u međuvremenu poražena od Venecije u Evrokupu, a domaćin se bori sa Zvezdom i Partizanom za jedno od prva dva mesta, dok je Mega na dve pobede od plasmana u plej-of.