Autor: Informer.rs

12.02.2022.

22:55 >> 22:59

Foto: Starsportphoto©

Sport

SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO! Košarkašice PREGAZILE Australiju - briljirala Ivon Anderson!

Označen je meč između Srbije i Australije kao centralni u beogradskim kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo, a naše košarkašice uspele su da ostvare ogromnu pobedu i došle na korak od plasmana na planetarnu smotru - 77:71. 

Australija je bila bolji rival tokom prvog poluvremena, ali je nesportski faul, a potom i isključenje Stef Tabolt raspalilo izabranice Marine Maljković. Australijanka je laktom udarila Jovanu Nogić, a sudijska trojka poslala joj je put u svlačionicu. Ipak, preko Samante Vikomb Australije je na odmor otišla sa dva poena prednosti. 

Informer

Gošće su bile bolje rivalke i na startu drugog poluvremena, ali je trojka Aleksandre Crvendakić najavila preokret i pobedu Srbije - 49:49! Australijanke su bile u prednosti sve do 62:62 kada se razigrala Ivon Anderson i napravila seriju kojom naše košarkašice odlaze na osam poena prednosti 

Ivon Anderson je predvodila Srbiju sa 30 poena, Aleksandra Crvendakić dodala je 12, a Tina Krajišnik 11. Sa druge strane, Vitkomb je stala na 18, a Alen na 15!