Autor: Informer.rs

20.02.2022.

23:10 >> 00:12

Foto: Starsportphoto

Sport

RADONJIĆ DAVAO IZJAVU I MAHAO DELIJAMA! Igrali smo dobro CEO turnir, već razmišljamo o ...

Izabranici Dejana Radonjića su tako odbranili titulu osvojenu prošle godine i stigli do ukupno osme u istoriji ovog takmičenja, te se izjednačili upravo sa večitim rivalom!

Zvezda je nakon pobede u ABA ligi pobedila ekipu Željka Obradovića  i u ovoj borbi za prvi pehar u sezoni.

Informer

 

Posle meča na konferenciji trener Zvezde Dejan Radonjić detaljno je analizirao igre crveno-belih u Nišu:

- Ceo turnir smo odigrali veoma dobro i konstantno u svim duelima. Što se tiče večerašnjeg duela od početak smo krenuli dobro. Tokom tih 10tak minuta nismo očekivali da će sve ići glatko. U oba pravca smo ibli dobri, pravili smo razliku koja nam je bila tolika da smo mogli da meč privedemo kraju uz našu kontrolu - rekao je Radonjić.

Informer

 

Kada je Željko pravio tim, eksplodirala je Evropa, čekalo se da se prošeta do titule. Zašto je Zvezda bolja od partizana koji je skuplji.

- Okrenuo bih se samo nama. Odigrali smo dobar meč posebno u periodu koji smo imali sa koronom. Od početka smo kuburili sa povredama, očekivali smo da budemo kompletni, trebalo nam je vreme da stanemo na noge. Uspevali smo kroz težak raspored koji imamo, sa svim putovanjima i svim tim da ta pauza koja nas je poremetila. Došli smo ovde dovoljno spremni, evidentno je bilo da nam je neki period pre Kupa omogućio da možemo da uradimo ono što nam je bilo preko potrebno. Odigrali smo ceo turnir jako konstantno i dobro. Moje zadovoljstvo je veliko. Ne bih se bavio tim pitanjem niti bih to komentarisao. Čeka nas meč sa Panatinaikosom pa drugi mečevi.

Da li su ključni momenti bila prva četiri i po minuta, gde Partizan nije dao koš?

- Jako je značajno bilo što smo dobro počeli, ako se setite Partizan je posle toga odgovorio, smanjio razliku, bilo je potrebno da nastavimo da igramo dobro i uspevali smo da to radimo i da koš po koš gradimo rezultat. Uspeli smo dobrom igrom da napravimo razliku i da dođemo do kontrole meča - nastavlja trener Zvezde.

Stefan Marković je "eksplodirao" u finalu i pokazao zašto je Zvezda insistirala na njegovom dovođenju.

- Znate kako, ne želim da analiziram stvari na taj način. Ova četiri dana smo timski izgledali dobro. Svi igrači su dali doprinos da dođemo do trofeja. To što neko očekuje da igrači svaki minut igraju fenomenalno to je nemoguće. Ne želim time da se bavim i to da objašnjavam - istakao je Radonjić i dodao:

- Pripremali smo se da dođemo i da igramo dobro! Sutra već razmišljamo o novim  obavezama - poručio je crnogorski stručnjak.