Autor: Informer.rs

21.02.2022.

23:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

BIĆEMO POTPUNO SPREMNI I MAKSIMALNO FOKUSIRANI! Orlovi počeli sa RADOM!

Srbiju u narednim danima očekuju dva meča protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a Svetislav Pešić imao je dosta problema u sastavljanju tima zbog brojnih povreda. 

Svoje utiske pred mečeve sa Slovacima izneo je jedna od iskusnijih u sastavu Srbije, centar Dušan Ristić. 

- Okupili smo se juče u malo manjem broju, ostatak igrača nam se priključio danas nakon klupskih obaveza i već smo krenuli sa radom. Većina momaka je tu bilo i u novembarskom prozoru, tako da se manje-više poznajemo, preostaje nam da poradimo na našim principima igre u napadu i odbrani. U petak je već utakmica protiv Slovačke, nismo imali puno prilike da pričamo o njima, ali su u poslednjoj utakmici namučili Letoniju i igrali egal završnicu, tako da ćemo maksimalno spremno i ozbiljno ući u taj meč, za koji imamo još par dana pripreme i verujem da ćemo biti 100% spremni - započeo je Ristić.

Informer

Orovi su se okupili u znatno izmenjenom sastavu, ali imperativ pobede ostaje isti. Dušan Ristić smatra da to neće biti opterećenje za ekipu budući da su svi motivisani i spremni za obaveze u dresu Srbije!

- Nije opterećenje, svi momci koji su došli imaju veliku želju da predstavljaju našu reprezentaciju i mislim da je to i najbitnije. Svi smo motivisani, spremni da u što kraćem vremenskom periodu prikupimo principe selektora Svetislava Pešića i, kao što sam rekao, što spremniji uđemo u utakmicu sa Slovačkom.

Ristić ističe da će sada za ekipu biti lakše da igra u odnosu na mečeve protiv Letonije i Belgije, jer se tada krenulo od "nule", dok sada imaju podlogu od ranije.

- Sigurno da imamo neku bazu što se tiče napada i odbrane, ne krećemo od nule. U novembru smo počeli od nule, ali sada znamo uloge, znamo šta se od nas očekuje i nadam se da ćemo izgleti uigranije - zaključio je centar Fuenlabrade.